Miben tudunk segítséget nyújtani?

HR tanácsadás

Tekintsd meg szolgáltatásunk részletes leírását!

Miért van szükség a vállalatoknak HR tanácsadásra?

Számos tényező szükséges ahhoz, hogy egy vállalat sikeres legyen az üzleti életben. Fontos a megalapozott stratégia, a piacképes termék vagy szolgáltatás és a hatékony folyamatok megléte. De a szervezeten belüli embereken múlik, hogy ténylegesen végrehajtják-e a stratégiákat, terveket és folyamatokat, hogy a vállalkozás sikeres legyen. Mindezt nyilvánvalóan sok vezető érti intellektuálisan. Ezért is hallani gyakran olyan mondatokat, mint "Az alkalmazottaink a legfontosabb erőforrásunk". Azonban, ha jobban szemügyre vesszük, hogyan bánnak ténylegesen az alkalmazottakkal, milyen jogkörrel ruházzák fel őket, vagy milyen szintű bizalmat és valós értéket képviselnek a szervezeten belül, rájövünk, hogy a fenti mantra sok vállalatnál csak egy elcsépelt mondás. Humán Erőforrás támogató tevékenységeinkkel a célunk egy olyan vállalati kultúra létrehozásához hozzájárulni, amelyben az embert valóban a legfontosabb erőforrásként kezelik.

Szolgáltatásaink:

KIVÁLASZTÁSI FOLYAMATOK TÁMOGATÁSA

Toborzás, kiválasztás a megfelelő minőségű emberi erőforrások biztosítása érdekében: a HR-stratégiának megfelelően megtervezésre kerül a teljes kiválasztási folyamat; meghatározásra kerülnek az új munkatársak keresésének módszerei; majd a lehetséges jelöltek kiválasztási technikái (tesztek, felmérések, interjú, Assessment Center). Számos nemzetközi partnerrel dolgoztunk együtt, amelynek köszönhetően hiteles és megbízható felmérések széles tárházával állunk ügyfeleim rendelkezésére; ezenkívül cégünk HR-támogató szoftverét használjuk.

BELSŐ ELŐLÉPTETÉSI ÉS ÁTHELYEZÉSI FOLYAMATOK TÁMOGATÁSA

A belső előléptetési rendszerhez a vállalati kompetenciák, és fontosnak tartott értékek - mint a vállalat önértékelésének és külvilág előtti megjelenésének fontos fokmérője - meghatározása a vállalat egészére vonatkoztatva. Teljesítmény-értékelési rendszer kidolgozása az egyéni és a vállalati teljesítmény fokozása érdekében. A vállalati teljesítmény-értékelési stratégia alapján meghatározásra kerülnek a teljesítmény-értékelés filozófiája, alapelvei, csoportjai, illetve kapcsolata más HR-rendszerekkel (képzés, kompenzáció, karriertervezés, toborzás, HR-kontrolling).

DOLGOZÓI „SOFT SKILLS”-EK MÉRÉSE, FEJLŐDÉSI TERV KÉSZÍTÉSE

360-fokos értékelések, vezetői szintek szerint. Igény szerint részt veszünk a személyes visszajelző beszélgetésekben és a fejlődési tervek kidolgozásában, vagy felkészítjük erre a vezetőket.

KÉPZÉS, FEJLESZTÉS

Képzési igények felmérése, ez alapján képzések kidolgozása és lebonyolítása. Belső képzési rendszer kidolgozása, akár online változatban is. Belső tréner kiképzése.

AZ EGÉSZSÉGES VÁLLALATI KULTÚRA ELŐSEGÍTÉSE

Elégedettség-felmérések, majd ennek eredményeiről workshop keretein belül cselekvési terv készítése a felsővezetéssel. Hálózatkutatás, egyéb kérdőíves felmérések igény szerint.

ArkhaZone Online Tesztek
(Visited 50 times, 1 visits today)